Preview Mode Links will not work in preview mode

Synpodden

Dec 29, 2023

Den här gången bjuder vi på ett lite kortare avsnitt där musik och kreativitet står i fokus.

Programledare: Isabelle Ulfsdotter och Monica Walldén

Reportage: Wispen är aktuell med debutplatta

Wispen Sjöblom är aktuell med sin debutplatta Sånger om livet. Hon gör även podden Ett varv i mina skor. Vi träffar...


Dec 15, 2023

Synpodden testar fäktning, får följa Parasport Sveriges projekt Träningspasset, pratar fotboll och 5-a-side och motiverar oss till vinterlöpning med en Synpoddenveteran. I Techpepp utforskar vi orienteringsappar som Soundscape och Voice Vista.

Programledare: Isabelle Ulfsdotter och Monica Walldén

För den som har...


Dec 1, 2023

Synpodden träffar Frida Ingha, journalist, konstnär, föreläsare och aktivist. Du får höra mer om hur evolutionen påverkar våra fördomar och rädslor. Vi pratar även om rätten till en sexuell identitet. Kan, och får, man ha ett sexliv om man lever med personlig assistans?

Frida har dövblindhet och använder...


Nov 17, 2023

Synpodden är tillbaka! Det är premiär för nya programledaren Isabelle Ulfsdotter som kommer att podda tillsammans med Monica Walldén resten av året.

Vi undersöker i Techpepp olika sätt att lyssna på poddar och hur man gör för att hitta nya favoriter. Vi träffar en hemlös synskadad man och vår...


Jun 16, 2023

Synpodden pratar om föräldraskap, hur det fungerar att vara förälder när man har en synnedsättning men även att vara seende förälder till ett synskadat barn.

Hur gör man för att hushålla med sin energi, vilka strider är värda att utkämpa och Vi pratar om copingstrategier och minoritetsstress med Sara...