Preview Mode Links will not work in preview mode

Synpodden


Sep 30, 2022

Vi lyfter ämnet flerfunktionsnedsättning och får besök i studion av funkismorsan och författaren Anna Pella, högaktuell med nya boken Väntesorg. Annas dotter Agnes har en medfödd svår hjärnskada som lett till flera olika funktionsnedsättningar, och även synnedsättning. 

I Väntesorg börjar Agnes bli äldre och ska ta klivet ut i vuxenlivet. Samtidigt blir hennes allt försämrade andning en påminnelse om att sanden i hennes timglas håller på att rinna ut.
Mer information om Anna Pellas författarskap: https://nardulerstannartiden.se/

Nätverket Synskadade flerfunktionsnedsatta

Vi samtalar med Ingela Olsson, sammankallade i Synskadades Riksförbunds eget nätverk Synskadade flerfunktionsnedsatta, SFF. Vill du kontakta nätverket, mejla till: sff@srf.nu eller gå med i Facebookgruppen Nätverk Synskadade flerfunktionsnedsatta https://www.facebook.com/groups/412094610295668

Synpodden på Göteborgsoperan

Vi bjuds på ett inspirerande möte med översättarparet Fredrik Fischer och Linnea Sjunnesson strax före premiären av operan Brudköpet som de översatt till Göteborgsoperan. Reportaget handlar om allt från berättelsernas kraft, fjärilarna i magen inför premiären till hur översättaryrket fungerar med en synnedsättning.

Techpepp om problem i iOS 16

Techpepp fokuserar på problemen i Apples senaste uppdatering iOS 16. Det går utmärkt att mejla Apple på svenska om de tillgänglighetsproblem du upplever i dina Appleprodukter. Adressen är accessibility@apple.com Mejla gärna en kopia till digital@srf.nu så kan vi lättare följa upp de problem som påträffas.

Programledare: Anna Bergholtz och Monica Walldén
Ljudtekniker: Jan Dahlqvist

Kontakta Synpodden

Har du synpunkter, frågor eller önskemål på vad vi ska ta upp i Synpodden? Hör av dig på e-post Synpodden@srf.nu eller till vår telefonsvarare på 08-39 92 40.