Preview Mode Links will not work in preview mode

Synpodden


Oct 14, 2022

I det här avsnittet fokuserar vi på träning och rörelse. Vi besöker Friskis & Svettis Tyresö och projektet En annan syn på träning, som är särskilt anpassat för personer med synnedsättning.

Funderar du på hur den trendiga racketsporten padel ser ut? Syntolken Helena Frank tar med oss till padelbanan. Vi får även höra hur folk är klädda på gymmen numera.

I Techpepp guidar Claudio Quitral oss i djungeln av aktivitetsarmband. Vi får veta vilken information man kan få och hur tillgängligheten fungerar på olika märken. 

Vi pratar även om Vita käppens dag, som ju infaller den 15 oktober. Anna Bergholtz berättar om vad den vita käppen betyder för henne och hur det var att börja använda den när hon förlorade synen. Vi får även höra om några aktiviteter som några av Synskadades Riksförbunds distrikt och lokalföreningar planerar. Mer information om Vita käppen-aktiviteterna finns på vår webbplats.

Programledare: Anna Bergholtz och Monica Walldén
Ljudtekniker: Jan Dahlqvist

Kontakta Synpodden

Har du synpunkter, beröm, frågor eller önskemål på vad vi ska ta upp i Synpodden? Hör av dig på e-post Synpodden@srf.nu eller till vår telefonsvarare på 08-39 92 40.