Preview Mode Links will not work in preview mode

Synpodden


Feb 14, 2023

Det är alla hjärtans dag idag och därför går dagens avsnitt i kärlekens tecken. Tiderna förändras och det finns numera en uppsjö sätt att träffa kärleken på. Vi får besök i studion av Lars Karlström och samtalar om relationer och dejting. Om man vill börja dejta, var ska man leta? Vilka dejtingappar finns det och hur tillgängliga är de när man har en synnedsättning? Hur och när pratar man om sin synnedsättning när man träffar nya människor? Och hur ska man tänka kring säkerhet?

Vi träffar även färganalytikern Åsa Sannerheim för att prata om färgernas betydelse, vad man kan ha för nytta av att göra en färganalys och hur man går tillväga för att använda färger till sin fördel.

Detta för oss vidare till mode, smink och styling. Vår ciceron i detta ämne är Josefin Bergstrand, som berättar om sina bästa knep. Hur sminkar man sig när man bara ser litegrann? Vilka produkter är enklast att använda? Hur får man till lättskötta och samtidigt eleganta frisyrer? Och hur planerar man sin garderob på bästa sätt?

Programledare: Monica Walldén och Johan Häglerud

Ljudtekniker: Johan Häglerud

Länkar till dejtingsajter

Exempel på webbsidor

Mötesplatsen
https://www.motesplatsen.se/

Match
https://www.match.com/

HappyPancake
https://www.happypancake.se/

OkCupid
https://www.okcupid.com/
Har lite mer alternativ för relationella könsuttryck

Appar

Tinder
https://tinder.com/

Bumble
https://bumble.com/sv/
Kvinnorna måste skriva först. Var länge helt otillgänglig men den har blivit bättre. Lars kunde skapa en profil och swipa

Feeld
https://feeld.co/
Inriktar sig mer åt icke-monogama eller söker mer lösa kontakter

#open
https://hashtagopen.com/
För mer icke-monogama relationer

Hinge
https://hinge.co/