Preview Mode Links will not work in preview mode

Synpodden


Apr 29, 2022

Våren, hur ser den ut? Vilka vårblommor har slagit ut, i vilka färger pryder de markerna och vad är det som doftar så gott? Vad har folk på sig på stan? Vilka modefärger är i ropet nu? Syntolk Helena Frank målar upp bilder av våren. Det har varit Ledarhundens dag och det firar vi med att prata om ledarhundens betydelse.

Vi får även följa musikern, ståuppartisten och föreläsaren Johan Seige som skriver en bok om åren på 1980-talet då han fick acceptera att hans syn inte skulle bli bättre och hur det formade hans framtida liv.

📲 Techpepp svarar den här gången på era frågor.

Programledare: Anna Bergholtz och Monica Walldén

Lyckan med en ledarhund

Filmen "Lyckan med en ledarhund" från Sveriges Ledarhundsförare SLHF kan ni hitta på

https://youtu.be/zt2_N4TWPNs

Resor med SRF GO

Hela katalogen med årets resor finns på https://www.srf.nu/det-har-gor-vi/resor-med-srf-go/ 

Insamling till synskadade i Ukraina

Synskadades Riksförbund, SRF, hjälper synskadade flyktingar från Ukraina. Bidragen förmedlas av den europeiska synskaderörelsen European Blind Union, EBU. Via EBU har vi samarbete med våra systerorganisationer i bland annat Polen. På så sätt kan vi säkerställa att hjälpen når dem som behöver den och att vi har full kontroll på pengar och hjälpinsatser.”

Du som vill bidra kan betala via plusgiro till 90 00 90-2 alternativt swisha till 90 00 902. Märk bidraget med ”Ukraina”.

Kontakta Synpodden

Har du synpunkter, frågor eller önskemål på vad vi ska ta upp i Synpodden? Hör av dig på e-post Synpodden@srf.nu eller till vår telefonsvarare på 08-39 92 40.