Preview Mode Links will not work in preview mode

Synpodden


May 19, 2023

Low Vision Song Contest

Dagen innan finalen i Eurovision Song Contest arrangerade den tyska synskadadeorganisationen DBSV den andra utgåvan av Low Vision Song Contest. En musiktävling med synskadade artister och låtskrivare från hela världen. Gruppen Synliga representerade Sverige med låten ”We’re gonna have a party”. Synpodden träffar bandmedlemmarna Ulf Nordquist, Ulrika Norelius och Sven Westin som berättar mer om tävlingen men också om deras kommande resa till Brasilien.

Låten ”We’re gonna have a party” är skriven av Ulf Nordquist och Sven Westin och släpps på Spotify den 24 maj. Videon till låten hittar du redan nu på Youtube: https://youtu.be/tnpxohBMFlk

Höstens resor med SRF Go

Paulina Korbak berättar om kommande resor med synskadades egen resebyrå SRF Go (tidigare SRF Fritid). Under hösten finns det möjlighet att åka till Rhodos, Mallorca, Tallinn, Gekås i Ullared och du kan båtluffa i Stockholms skärgård med Almåsa som utgångspunkt. Vi får också veta mer om hur du kan skräddarsy din egen resa.

Med SRF Go betalar du din egen resa, men SRF Go tillhandahåller minst en ledsagare per två synskadade och står för alla ledsagarkostnader.

Vill du anmäla dig kan du kontakta Paulina Korbak på 08-39 92 90 eller go@srf.nu

Sista anmälningsdag för höstens resor är 14/6 2023.

Techpepp: Betalkort i mobilen

De flesta mobiltelefoner idag är utrustade med ett så kallat NFC-chip som gör det möjligt att genomföra kortbetalningar och verifiera dig med telefonen istället för att använda din PIN-kod. I det här avsnittet av Techpepp visar Claudio Quitral förbundsordförande Niklas Mattsson hur man lägger till sitt betalkort i mobilen.

I inslaget visar Claudio och Niklas hur det fungerar med iPhone (Apple Pay) och Handelsbanken men det här går även att göra med andra banker, med andra telefoner och även med en del smarta klockor.

SRF:s nätverk och intressegrupper

Vid sidan av lokalföreningar, distrikt och branschföreningar kan du inom SRF starta nätverk och intressegrupper. Ett perfekt sätt att sluta samman synskadade personer med samma intressen. Robert Lindblom är handläggare för medlemsengagemang på SRF och lär oss mer om vilka nätverk som finns och hur du kan starta ditt eget nätverk.

Programledare: Monica Walldén och Johan Häglerud
Ljudtekniker: Johan Häglerud