Preview Mode Links will not work in preview mode

Synpodden

Jun 2, 2023

Vad innebär det att ledsaga? Hur gör man, vad kan man förvänta sig av sin ledsagare och är det skillnad att bli ledsagad av en kompis eller en avlönad ledsagare? Synpodden reder ut tillsammans med Anne-Lie Telning.

Henrik Götesson och Lena Nisula Wester delar med sig av dråpliga ledsagarsituationer till vår...


May 19, 2023

Low Vision Song Contest

Dagen innan finalen i Eurovision Song Contest arrangerade den tyska synskadadeorganisationen DBSV den andra utgåvan av Low Vision Song Contest. En musiktävling med synskadade artister och låtskrivare från hela världen. Gruppen Synliga representerade Sverige med låten ”We’re gonna have a...


May 5, 2023

Synpodden besöker Iris Hjälpmedels nya showroom, pratar om förenklad datorhantering med Polarprint och läs- och orienteringshjälp med Insyn.  

Programledare: Monica Walldén och Johan Häglerud
Ljudtekniker: Johan Häglerud

Det är inte alltid lätt att veta vilket hjälpmedel man har behov av eller hur man ska...


Apr 21, 2023

Synpodden träffar Lisbet Malmborg som ger sina bästa tips om hur man kommer igång med sin hemmaodling. I Techpepp får vi lära oss att identifiera fågelsång. Vi minns även Lennart Nolte, legendarisk profil inom SRF som tyvärr avled under påskhelgen.

Programledare: Monica Walldén och...


Apr 7, 2023

I detta extra långa påskavsnitt får du träffa Mickaela Persson, som precis har blivit belönad med det prestigefyllda Katapultpriset som Författarförbundet delar ut. Vi reder ut vad Trafikanalys kom fram till i sin nyligen släppta färdtjänstutredning och hur det kan underlätta möjligheten att få...